EOTD/FOTD; Julafton!


Från 24/12.

Julafton igen. Det känns som att det aldrig och ofta är julafton.. Om ni förstår vad jag menar. :) Under resten av året känns julafton låååångt borta, men så fort den är här känner man igen den, och vänjer sig direkt vid den. Som om den alltid varit här. Jag vet exakt hur jag menar, men som ni märker är det lite svårt att förklara. :P

Julaftonens make kommer i alla fall här!

Hy:
Max Factor, Miracle Touch, "Sand"
Make Up Store Rouge, "Fresh"

Ögon:
Urban Decay, Primer Potion
Wet N' Wild, Brow Essentials
Ardell, lösfransar
FACE, eyeliner
Viva La Divas svarta palett, två grå/silver + en vit som highlighter
Maybelline, The Colossal

Läppar:
Maybelline Satin Collection, nr 356 "Velvety Wine"

Grundade ögonlocken med UDPP och lät den torka in. Satte fast lösfransarna en och en (lite pilligt, men ändå rätt enkelt, och snyggt blir det med!) och målade eyeliner längs fransraden. Avslutade i en vinge som jag tonade ut rätt ordentligt. Den mörkare grå skuggan i yttre V:et, den andra på resten av locket. Blendade ihop dem, vit ögonskugga som highlighter, blendade den lätt med de grå skuggorna. Lite mascara på fransarna och Velvety Wine på läpparna, så var jag redo att träffa tomten! :)

   


NOTD; Julnaglar, del tre

Från 23/12.

När man är smink- och nagellacksjunkie är det ingen bra idé måla sina julnaglar flera dagar innan jul. Om man vanligtvis behåller sitt nagellack i högst två dagar, hur ska man då kunna behålla sina julnaglar längre än så? Fantasin vet ju inga gränser, man kommer på fler och fler idéer, lackar, lackar "av", lackar om. Dessa naglar gjordes i alla fall dagen (natten) innan julafton och då hann jag inte lacka om dem en gång till. Blev sådär nöjd, de känns inte juliga alls. Men, så kan det gå!

  


Tre lager nr 103 "Magic Frost" från IsaDora, två lager nr 105 från Depend och dekorationer med Viva La Divas röda jullack och röda rhinestones.

EOTD; Frostigt blått


Från 23/12.

Jag är egentligen motståndare till blå ögonmake (på mig själv) eftersom jag helt enkelt inte ser riktigt klok ut i det. Men idag när jag skulle till stan (IGEN!) fick jag ett ryck och fick för mig att "nu jädrar ska jag passa i blått!". Och jag blev faktiskt förvånansvärt nöjd!




Hy:
Make Up Store, Dual Foundation, "nr 60"
Make Up Store Rouge, "Fresh"
Estée Lauder, Ideal Light, "Light Medium"

Ögon:
Urban Decay Primer Potion
Wet N' Wild, Brow Essentials
Dipliner by H&M

Viva La Divas svarta palett, två blå och en vit som highlighter
Max Factor, False Lash Effect
Eyeliner by H&M

Grundade med UDPP, lät den torka in. Diplinern längs med överfransarna, avslutade med en vinge, målade även en vinge vid underfransarna. Den mörka blå i ett V vid yttre globlinjen och upp på brynbenet, den ljusare på mitten av locket och vid inre ögonvrån. Använde även den mörkare blå under ögat. Använde den vita skuggan under brynet och blendade den med de blå. Även inre ögonvrån fick sig en touch för klarare blick. Kajal på vattenlinjen och False Lash Effect på fransarna, böjda med värmeböjaren från Blinc.

NOTD; Julnaglar, del två


Från den 22/12.

Efter att ha varit smått missnöjd med mina förra julnaglar försökte jag på nytt, denna gången med H&M's röda "Beautylicious" och dekorationer med OPI's "Happy Anniversary!". Jag blev väldigt nöjd med snöflingan (pga olika omständigheter är jag rätt darrhänt). Men det var nog det enda jag blev nöjd med. Det röda lacket kändes inte juligt nog, och det kändes bara "NÄ".
Så det blev inte dessa julnaglar heller.
Men på't igen!

  

081222


Skulle en sväng in till stan idag, och eftersom jag inte har så många anledningar till att sminka upp mig längre (inte jättekul att sminka sig när man bara går hemma och släpar) tyckte jag att detta var ett ypperligt tillfälle att snajsa till sig lite.

Foundation: True Match Minerals, "Golden Ivory", L'Oreal

Rouge: "Fresh", Make Up Store
Ögonbryn: Brow Essentials, Wet N' Wild
Primer: Urban Decay Primer Potion
Eyeliner: FACE
Kajal: Eyeliner by H&M
Ögonskuggor: Alla fyra från IsaDoras palett "Dream Chocolate" + en guldig från Viva La Divas svarta palett
Mascara: False Lach Effect, Max Factor & The Colossal, Maybelline
Läppar: "Dust" från Make Up Store

 


Grundade med UDPP och lät den torka in ordentligt. Målade tjocka vingar med eyelinern från FACE (tänk Amy Winehouse, men inte fullt så extremt), och suddade den lite mot inre ögonvrån.
Den mörkaste från IsaDoras palett placerades överlappande med eyelinern och över mitten av locket, den näst mörkaste överlappade med den mörkaste och den näst ljusaste överlappade med den näst mörkaste mot inre ögonvrån. Mycket överlappande. :P Blendade ihop alla med en stor ögonskuggeborste.
Den ljusaste skuggan fick agera highlighter och till sist svepte jag med en guldig skugga från Viva La Divas svarta palett över alltihop.
Ett lager var med mascarorna och kajal på vattenlinjen, "Dust" på läpparna och sen var jag redo för stan!
Där inhandlades lite smått och gott, en swatch på det kommer imorgon. :)


081222


Två dagar kvar till jul. :)

Här kommer min utlovade NOTD med mina julnaglar. Men. Jag tror inte att dessa kommer få stanna till jul. Ju mer jag tittar på dem, desto mer ogillar jag dem. Jag har använt fem (!!!!) lager av Viva La Divas röda jullack, men det är fortfarande inte heltäckande. Titta på långfingernageln på sista bilden så förstår ni vad jag menar. Jag förstår inte hur det kunde bli såhär, när jag använde samma lack för några veckor sen vart det heltäckande med endast tre lager.
Så idag blir det stan en sväng, ska införskaffa mig OPI's "A Ruby For Rudolph" och hoppas att det är bättre, annars får jag grunda med det röda jag köpte på H&M förra veckan.
Dekorationerna är förresten gjorde med OPI's "Happy Anniversary!", en tandpetare och mycket tålamod.

     

När jag ändå är på stan ska jag boka tid till sminkning på Make Up Store. Hade lilljul hos mamma och pappa i lördags eftersom bror och hans sambo ska vara i Falun på julafton, och då fick jag ett presentkort på en sminkning på Make Up Store + produkter till ett värde av 500:-. YEY! :) Ska se om de har någon tid på nyårsafton, men det är inte jättetroligt.

081221


Skrev ett långt inlägg precis med en EOTD och förhandsgranskade. När jag skulle gå tillbaka till inlägget och publicera det försvann all text. Laaagom arg man blir då!

Skriver om det, men det blir inte lika detaljerat som det ursprungliga.

Foundation: True Match Minerals, "Golden Ivory", L'Oreal
Ögonbryn: Brow Essentials, Wet 'n Wild
Rouge: "Fresh", Make Up Store
Primer: Primer Potion, Urban Decay
Eyeliner: FACE
Kajal: Eyeliner by H&M
Highlighter: ColorAppeal, "Golden Beige", L'Oreal
Ögonskuggor: Viva La Divas rosa palett
Mascara: False Lash Effect, Max Factor

     


Grundade med UDPP över hela locket och lät den torka in. Målade tjockt med eyeliner vid över- och underfransarna, avslutade med en vinge i både yttre och inre ögonvrån (se bilderna). Började med den svarta skuggan som jag lade i ett V i yttre ögonvrån och en bit upp på brynbenet. Använde en mörkgrön skugga på mitten av locket och en ljusare vid inre ögonvrån. Blendade alla ordentligt med varandra och sedan suddade jag kanten vid brynbenet med ColorAppeal. Kajal på vattenlinjen och False Lash Effect på fransarna som jag sen böjde med värmeböjaren från Blinc.

Jag har en NOTD med mina julnaglar också, men den får ni vänta lite på. :)

RSS 2.0