NOTD; China Glaze "Rodeo Fanatic"


Detta är det sista av de tre "Rodeo Diva"-lacken från China Glaze som jag fick hem för ett tag sen. De andra har ni sett här i bloggen, "Wagon Trail" och "Gussied Up Green".
Jag måste nog säga att detta är min favorit av de tre (om man nu måste välja, jag älskar dem alla!). Färgen är svår att återge med kamera, ingen av bilderna låter "Rodeo Fanatic" komma till sin rätt. Färgen IRL är mycket mer skimrande och edgy, svårt att förklara, men rackarns fint är det i alla fall!
Som vanligt med underbara China Glaze, lättlackat, täcker på två lager, snabb torktid med OPI's RapiDry TopCoat ovanpå.


NOTD; China Glaze "Gussied Up Green"


När det kommer till nagellack älskar jag mörka sådana, med skiftningar i olika färger. Praktiskt taget svarta som skimrar i grönt, blått, guld eller rött är underbara!
Inte konstigt då att jag föll som en fura för "Gussied Up Green". Lättlackat, underbart djup, och den gröna färgen är såå läcker! I lovelovelove it!
Mycket mer behöver inte sägas, bilderna säger rätt mycket. :)
EOTD; Temavecka - Snöstorm


Inte mycket att säga om denna sminkningen egentligen. Vittvittvitt och glitter. Glittret syns dock inte så mycket, på den andra bilden, den som är lite suddig, syns det lite grann vid ögonbrynet. Multiplicera det gånger typ 200 så vet ni hur mycket glitter det var i verkligheten. :)

Detta har jag använt:
- VLD eyeliner, nr 10 "White Glow"
- H&M, Eyeshadow by H&M, "Ebony & Ivory", använde bara den vita
- VLD's rosa palett, den vitaste vita och en isblå
- VLD löst glitter, nr 28
- L'Oreal Double Extension Beauty Tubes (använde bara primern)
Nu är Franks systerdotter Ida (4 år) här, och vi ska mysa med mat, godis, glass, film och levande ljus. Sen ska hon sova över här, modiga unge! Det hade inte jag vågat när jag var 4 bast. :)

Vår(?)städning i sminkboxen


Enligt mig finns det inte något som heter vinter. Det är sensommar ända tills våren kommer. Så nu får man väl säga att det är vår, för det är lite för sent för sensommar. :P
En vårstädning blev det i alla fall i sminkboxen, locken på mina eyedustburkar från MakeUpCosmetics har en tendens att skruva upp sig själva och spilla ut massa dust i boxen, så det blev en storstädning.
Nu är det fint och rent i alla fall, och allting har sin egen plats! :)


EOTD; Temavecka - Åskoväder


Dagens tema var som sagt åskoväder, och genast kom massa minnen till mig. Jag har varit hysterisk rädd för åska, fram tills att jag var 12-13 kräktes jag av rädsla om jag trodde att det åskade. Jag hade koll på väderrapporter, tittade hela tiden mot himlen för att se om molnen var mörka och om någon drog igen garageporten lät det som att det åskade och då började jag gråta och som sagt, oftast kräktes jag. Jag har fått reda på att när jag var ca 2 år gammal satt jag och tittade på tv när den exploderade pga åskan. Alltså inte värsta Hollywood-explosionen, men den svartnade, poffade till och började ryka. Det kanske är därför jag var så rädd för åskan.
Men rädslan avtog mer och mer, och när jag var 16-17 vände det. Nu älskar jag åska, tycker att det är så himla mysigt när det blixtrar och dundrar. :)

Idag har jag använt mig av;
- Urban Decay, Primer Potion
- YSL, gammal palett utan namn, en blå, en lila och en grå skugga
- Viva La Diva, rosa paletten, den mörkaste blå och lila
- H&M, Eyeshadow by H&M, "Ebony & Ivory"

Grundade med UDPP, varvade blå och lila över hela locket, lade den grå på och under brynet. Blixten gjorde jag med en fuktig pensel och den vita skuggan ur "Ebony & Ivory".

 

EOTD; Temavecka - Regnskog


Grönt är ju som sagt min favoritsminkfärg, och ni kan ju bara gissa er till hur glad jag då blev över dagens tema. :)
Vill bara påpeka att min kamera inte är vän med mig, färgerna på bilderna är mycket skarpare och mer intensiva i verkligheten. Det framkommer inte riktigt på fotona, tyvärr. Dessutom ser det flammigt ut, men det var det inte heller. Skum kamera.

Ögon:
VLD's rosa palett, ALLA gröna skuggorna och en brun
MUS glittereyeliner (typ, det är en sån där med "läppglansapplikator", "Apple"

Det var faktiskt allt jag använde.
Till "bladstammarna" hade jag en fuktad, smal pensel och den mörkaste gröna ur VLD's rosa palett.
EOTD; Regnskogspreview


Hittade en EOTD från den 16/1 i arkivet då vi firade sambons pappa med middag på Wild West Steak House och bowling. Väldigt skoj, och gosa med lilla Julia (snart 1 år gammal) mellan alla strikes (hrrm) är inte helt fel. :)
Tyckte att denna maken passade morgondagens tema, regnskog, väldigt bra färgmässigt, men jag ska minsann klämma in en "over the top"-sminkning också. :)

Hy:
- Urban Decay, Primer Potion

Ögon:

- L'Oreal, ColorAppeal, "Golden Beige"
- Viva La Diva, rosa paletten, svart, den mörkaste & den ljusaste gröna
- Maybelline, The Colossal
- Eyeliner by H&M


Läppar:

-  Make Up Store, "Dust"


NOTD; China Glaze "Wagon Trail"


Fick hem några nya lack idag som jag beställde för ungefär en miljon år sedan. Alla från China Glaze, lovelylovely.
Först ut blir underbara "Wagon Trail", ett riktigt mörkt brunt lack som skimrar i guld och grönt, beroende på ljuset. Det första fotot är taget med blixt, det andra i dagsljus och det tredje i direkt solljus. Jag föll direkt, "Wagon Trail" är lättlackat, flyter ut jättefint och så är det ju en helt underbar färg! Täcker på två lager, och med OPI's RapiDry TopCoat blir torktiden helt okej.
Det enda jag inte riktigt gillar med China Glaze är penseln. Fast samtidigt gillar jag faktiskt den. Jag får nog förklara; när man tar upp penseln ur flaskan ser den smal och rund ut, och jag gillar inte såna penslar. Jag är mycket förtjust i IsaDoras "Wide Brush", platt och bred. Men China Glazes pensel är faktiskt bra. När man målar med den brer den ut sig över nageln och tre "strykningar" på varje nagel räcker. Så egentligen kan jag ju inte säga att jag inte gillar penseln för det gör jag ju.
Ursäkta mitt svammel, min sambos syster har varit och hälsat på med sina tre ungar, 4, 2 ½ och ett år gamla, så jag är lite trött. :)

    

 


Sen är jag bara tvungen att lägga upp bilder på våra söta älsklingar, Müsli och Nyx!

  

EOTD; Temavecka - Flodvåg


Jag tänkte försöka mig på att följa Rouaas temavecka denna veckan (börjar idag), och först ut för min del är då flodvågen. Igår när jag inte kunde sova låg jag och tänkte på hur jag skulle göra, men det blev inte riktigt som jag tänkt mig. Bilderna blev inte heller bra, i verkligheten skiftar färgerna mer i olika blå, gröna och vita nyanser. Jag provade att fota med blixt, i dagsljus, under vanlig lampa och under lysrör, men ingenting funkar riktigt för att visa alla nyanser. Men jaja, hoppas ni tycker att det är fint i alla fall. :)

Ögon:
VLD's rosa palett, den mörkaste blå
MakeUpCosmetics, eyedust, "Peacock" och "Shimmer"
YSL, någon tokgammal palett, mörkt blå skugga
H&M, Eyeshadow by H&M, "Ebony & Ivory" (jag använde bara den vita)
VLD, Glitter Fix
Bomull

Det blir inte mycket till tutorial idag. Varvade de olika skuggorna med både torr och fuktig pensel, applicerade glitterfixet och tryckte dit bomull. Drog lite i bomullen också, så att det inte såg så "bulligt" ut.

(Keep in mind att jag är en glad amatör, inget proffs. :P)

EOTD; Deep Green


Från 14/1.


Ännu en grön. Kommer inte riktigt ihåg varför jag sminkade mig denna dagen, men behöver man alltid en anledning? :)

Hy:
- Make Up Store, Dual Foundation, "nr 60"
- L'Oreal, Mattifying Minerals, "Translucide"
- Make Up Store Rouge, "Fresh"
-
Urban Decay, Primer Potion

Ögon:
- Wet N Wild, Brow Essentials
- L'Oreal, ColorAppeal, "Golden Beige"
- Viva La Diva singelskuggor, "Foxy Lady" & "Deep Green"
- Viva La Diva, rosa paletten, den mörkaste gröna
- Maybelline, The Colossal
- Eyeliner by H&M

EOTD; Grönt på mig, brunt på Elli


Ännu en grön EOTD. Det kommer bli några såna framöver, jag har helt snöat in på grönt. Jag är så jäkla kräsen när det gäller färger i min ögonmake, och jag anser själv att jag inte passar i annat än grönt/turkost, svart och brunt. Vissa andra färger kan väl funka, men det enda jag verkligen passar i, och som jag själv tycker är kalassnyggt är just de färger jag nämnde. Jag är ju inte rädd för att prova nya grejer, så jag får kanske ta en heldag där jag provar alla färger som finns. Då kanske jag hittar någon mer jag passar i. :P

Denna EOTD är från 10/1 då jag skulle iväg på födelsedagsfest, och samtidigt passade jag på att sminka min bästa vän Elli. Så i detta inlägg blir det TVÅ EOTDs! :)

Min sminkning;

Hy:
- L'Oreal, True Match Minerals, "Golden Ivory"
- L'Oreal, Mattifying Minerals, "Translucide"
- Make Up Store Rouge, "Fresh"
-
Urban Decay, Primer Potion

Ögon:
- Wet N Wild, Brow Essentials
- L'Oreal, ColorAppeal, "Golden Beige"
- Viva La Diva singelskuggor, "Deep Green" & "Aqua"
- Gosh, Effect Powder, "Pool"
- HOTmakeup eyeliner, "nr 16"
- Max Factor, False Lash Effect
- Eyeliner by H&M

     


Ellis sminkning;

Hy:
- L'Oreal, True Match Minerals, "Golden Ivory"
- L'Oreal, Mattifying Minerals, "Translucide"
- Make Up Store Rouge, "Fresh"
-
Urban Decay, Primer Potion

Ögon:
- Wet N Wild, Brow Essentials
-
L'Oreal, ColorAppeal, "Golden Beige"
- Viva La Divas rosa palett, olika bruna och guldiga nyanser
- Max Factor, False Lash Effect
- Dipliner by H&M
- Eyeliner by H&M

     


Jag vill även påpeka att Elli INTE har lösfransar, utan de är såhär långa i verkligheten! :)

"Oh yes, there will be blood."


Jag vet att det är brottsligt att döda en annan människa, men kan man åtminstone inte få tortera någon annan..? Lite grann i alla fall?

Har precis läst en persons blogg, en person som plågade mitt liv i ett och ett halvt år, var falsk, låtsades, ljög, manipulerade, isolerade mig från alla utom henne, gjorde mig beroende av henne och tryckte ned mig. Nu vet jag ju verkligen inte hur den här människan är idag, men har hon inte blivit en bättre människa tycker jag infernaliskt synd om hennes nuvarande vänner. You're gonna get ass-fucked.

(Ursäkta språket, men denna människa tar fram den osäkra, förbannade, ledsna och utfrysta tonåringen i mig igen.)

Ett slightly off-topic inlägg.

Imorgon kommer det mer smink, har lagt in alla bilder från min kamera i datorn precis.
(Hint; det kommer bli mycket av en färg ni sett innan. Gissa vilken.)


EOTD/FOTD; Grönt är skönt


Alla som känner mig och sett mig sminkad ett par gånger vet att jag ÄLSKAR gröna ögonmaker. Petroleum är den absolut snyggaste färgen jag vet, men idag blev det mer åt det skogsgröna hållet. Jag kan ju inte alltid se likadan ut, även om jag vill. :P

Hy:
- L'Oreal, True Match Minerals, "Golden Ivory"
- Make Up Store Rouge, "Fresh"
- Make Up Store, Cover All Mix
-
Urban Decay, Primer Potion

Ögon:
- Wet N Wild, Brow Essentials
- L'Oreal, ColorAppeal, "Golden Beige"
- Viva La Diva singelskugga, nr 610 "Deep Green"
- Gosh, Effect Powder, "Pool"
- MakeUpCosmetics eyedust, "Peacock"
- HOTmakeup eyeliner, "nr 23"
- L'Oreal, Telescopic Clean Definition
- Eyeliner by H&M

     

Lade basen och grundade på locken med UDPP. Lade ColorAppeal över hela locket ända upp till brynet, sedan Deep Green i yttre V:et och en bit in mot mitten av locket. På resten av locket lade jag Peacock och Pool, blendade alltihop med en stor ögonskuggeborste. Målade eyelinern längs med de övre fransarna och avslutade med två vingar vid varje öga. Lite Deep Green under ögat tillsammans med H&Ms svarta kajal, Telescopic på fransarna så var det klart!

Bjuder på en liten FOTD också. Jag är inte så tyken som jag ser ut på bilden. :P


NOTD; "You Rock My World" & "Sexagon"


Jag har, som många andra, blivit mycket förtjust i H&Ms holografiska lack. Min största favorit är det rosa "Sinful Señorita". Det täcker på ett lager, torkar snabbt, är jättelätt att ta bort, och så är det så grymt snyggt också! 2008 års bästa budgetköp inom lack, helt klart.

Eftersom jag älskade "Sinful Señorita" så mycket ville jag självklart ha fler av dessa lack. Förutom señoritan finns också ett guldigt, "Creme De La Creme", ett i silver, "You Rock My World" och ett i blått (som jag tyvärr inte vet namnet på). Eftersom jag inte är något stort fan av varken guld eller blått på naglarna föll valet rätt naturligt på silverlacket. Glad och peppad vandrade jag hemåt, tog bort "Sinful Señorita" och började lacka med mitt nya, fina hololack. Döm om min förvåning när jag märkte att konsistensen på det silvriga lacket var HELT annorlunda jämfört med det rosa! Segt, svårmålat och med lååång torktid. Penselränderna syntes tydligt i lacket och även fast jag använde OPI's RapiDry Spray OCH OPI's RapiDry Top Coat tog det otroligt lång tid innan det torkade. Dock kan jag ha fått tag i något dåligt exemplar, men jag blev grymt besviken. Konsistensen jämfört med det rosa var sämst, torktiden likaså, dock täckte det på ett lager och var lätt att ta bort, så där får det plus.

På nyårsafton hade jag China Glaze's "Sexagon" på naglarna, och självklar kunde jag inte låta bli att jämföra det med H&M's silvriga hololack. Det finns inte så mycket att säga egentligen, hade H&M's silvriga bara haft samma konsistens som det rosa hade den enda skillnaden mellan "You Rock My World" och "Sexagon" varit att "Sexagon" är lite klarare, lite glittrigare, lite mer holo. "Sexagon" ÄR helt enkelt "You Rock My World", fast gånger 10.  Förhoppningsvis var det exemplaret jag köpte av "You Rock My World" ett måndagsex eller nåt, ett undantag, för det är definitivt ett bra substitut om man inte har råd eller möjlighet att skaffa sig "Sexagon".

Bilderna nedan är tagna med blixt.


EOTD/FOTD; Juldagen


Ja, jag vet, jag är inte särskilt snabb på att uppdatera, men jag gör mitt bästa! :)

De här bilderna är som sagt från juldagen när jag och min sambo hade förfest hos oss. Vi hade riktigt roligt, trots att toaletten gick sönder, men vi fick ju en sprillans ny bara några dagar senare, så det gjorde ingenting.


Hy:
Max Factor, Miracle Touch Liquid Illusion, "Sand"
Make Up Store Rouge, "Fresh"

Ögon:
Ardell, lösfransar
Urban Decay, Primer Potion
FACE, eyeliner
Wet N' Wild, Brow Essentials
Viva La Diva, rosa paletten, 1 svart och två rosa skuggor
Max Factor, False Lash Effect

Läppar:
Make Up Store Lipstick, "Dust"

     


RSS 2.0