081021

Här kommer svaret till mitt förra, kryptiska inlägg.
Satt och kollade lite på Blocket, hittade denna skönhet, hörde av mig till ägaren och hämtade sötnosen samma dag!
Välkommen till familjen, Nyx Nintendo!
Nyx betyder nattens gudinna, men är också namnet på ett make up-märke som jag tycker mycket om.


Hon är så lugn och fin, men ändå lite småbusig. Kanske kan hon lära Müsli lite hyfs..

081113

Efter att igår ha kollat alla sminkbloggar jag läser (MÅNGA!), såg jag att Viva La Divas nya palett High Pearl Eyeshadow Collection som egentligen ska släppas imorgon redan hade kommit ut i vissa butiker. Så efter jobbet körde jag tokrace till stan och smet in på Åhléns. Och visst, de hade fått in de nya produkterna. Allt utom just denna paletten! Blev smått hysterisk och skyndade in på Kicks. Letade överallt, men hittade den inte. Till slut frågade jag en expedit om de fått in paletten och glatt svarar hon "Javisst!" och går in på lagret. Blev helt överlycklig! Hon frågade hur jag visste att den redan kommit och jag sa med ett lite generat leende "Är man sminkgalning så är man". Hon skrattade gott.



Jag har alltid gillat Viva La Diva, eftersom det är billigt och produkterna är riktigt bra! Vissa lågbudgetmärken är verkligen dåliga, men Viva La Diva håller hög standard. Så är också fallet med High Pearl Eyeshadow Collection. Skuggorna har en underbar konsistens, smular inte och fäster lätt på ögonlocket. De är högpigmenterade och färgerna blir riktigt starka.

EOTD;
Primer: Lumene Eye Make Up Base.
Ögonbryn: Wet 'n Wild Brow Essentials.
Skuggor: Två gröna och den svarta från Viva La Divas High Pearl Eyeshadow Collection.
Eyeliner: Dipliner by H&M.
Mascara: Maybelline The Colossal och L'Oreal Clean Definition.


     
                                                                                                      Utan blixt..                             Med blixt..

Här har jag använt två av de gröna skuggorna och den svarta. Något jag blev mycket glad över var att när jag använde den svarta blev den inte kolsvart, utan blandade sig med de gröna och blev härligt djupt mörkgrön. Skynda ut och köp denna paletten, för jag misstänker att den kommer ta slut rätt snabbt..
48 skuggor i massa olika högpigmenterade färger, underbart mjuka och följsamma, till priset av 159 kr!

NOTD;
Efter att ha varit hos min kompis Challe och målat hennes naglar (svarta med silverglittrig fransk manikyr) fick jag ett otroligt sug efter att måla om mina egna. Har ju haft de svarta med MUS Lava ovanpå ett tag nu, så denna gången fick det bli OPIs Azure For Sure med två lager Happy Anniversary! över.
Men. Något känns inte rätt. Får en känsla av 90-talets lågstadiediscon, Banana Skids och Cuba Cola, budgetinköpta nagellack på Danmarksfärjan. Och det är ingen bra känsla. Det blir nog nytt ikväll. Funderar på att prova Azure for Sure med MUS Lava över, men det blir i så fall inte idag. Jag blev så besviken på lacket så det kommer nog ta ett litet tag innan jag använder det igen. Men jag ska ge det en chans till! Inte än bara.

   
                                       Utan blixt..               Med blixt.. 

Och så en FOTD som pricken över i!


081113

Gårdagens make. Var trött och oinspirerad, så det blev en rätt tråkig sminkning.

     

Primer: Lumene Eye Make Up Base.
Ögonbryn: Wet 'n Wild Brow Essentials.
Skuggor: Jag har suttit och funderat en stund nu, men jag kommer faktiskt inte ihåg! Tror att det är några av pigmenten från MakeUpCosmetics, men jag är faktiskt inte säker. Konstigt.
Mascara: Maybelline The Colossal.
Läppar: Något från IsaDora som jag hittade i mina gömmor.

081111

Det känns som att det är något speciellt som händer idag. 11 november är ett konstigt datum för mig, jag tror alltid att det som sagt är något speciellt som händer idag, men det är aldrig det. Får bara en sån känsla varje gång det är 11 november. Kan det vara för att det låter så likt 11 SEPTember? Eller för att jag aldrig kan hålla reda på om min kompis Sanna (som jag känt sen tre-fyra-årsåldern) fyller år den 10:e eller 11:e? (Det är den 10:e). Jag vet inte.

Här kommer en EOTD, en FOTD och en LOTD i alla fall! Alla från idag.

EOTD & FOTD;
Foundation: Max Factor Miracle Touch i färgen "Sand".
Concealer: Någon IsaDora, fick den i  paketet från KONAD igår.
Rouge: MUS, i färgen "Peach".
Ögonbryn: Brow Essentials från Wet n' Wild, Brow Fix by H&M.
Primer: Lumene All Eye Make Up Base.
Highlighter: MakeUpCosmetics eyedust "Shimmer".
Ögonskuggor: MakeUpCosmetics eyedust "Madame" och "Dreamy" + en knallrosa pressad skugga från en palett från YSL (som härstammar från typ tidernas begynnelse. Jag vet, ajabaja, gammalt smink, men skuggorna är ju så roliga!)
Eyeliner: Eyeliner by H&M både vid övre och undre fransarna.
Mascara: Maybelline The Colossal


  



LOTD;
Här kommer en LOTD på mitt underbara nudeläppstift från MUS, i färgen "Dust". Ett rätt ljust stift med ett svagt skimmer i, passar perfekt när man satsar på en stark ögonmake.



Back to work!

081110

Här kommer det utlovade inlägget jag skrev om innan idag. Alla EOTDs kommer inte just nu, men en får ni, + hela två NOTDs och en hyllning till en mascara som blivit en favorit på nolltid!

EOTD;
Bas: Som alltid, Eye Make Up Base från Lumene, ända upp till brynet.
Ögonbryn: Brow Essentials från Wet 'n Wild.
Highlighter: Pigment från MakeUpCosmetics, "Shimmer".
Ögonskugga: Två olika guldbruna nyanser från den anonyma paletten som inte är anonym längre. Såg för några dagar sen att den kommer från Vevay.
Eyeliner: Dipliner by H&M längs med de övre fransarna, avslutade med en liten kråkspark. Eyeliner by H&M längs med de undre fransarna och vattenlinjen.
Mascara: The Colossal Volume Express Mascara från Maybelline.


      


NOTD 1;

Två lager svart nagellack från Depend, "franska tippar" med tre (!) lager av det UNDERBARA lacket "Happy Anniversary!" från OPI och ett lager genomskinligt överlack från Depend. Är helt kär i OPI-lacket, det är riktigt, riktigt fint, och anledning till att jag tog tre lager är att jag ville att det skulle vara rätt täckande. Man kan använda det lacket på vilket annat lack som helst för en snygg, skimrande och glittrande effekt. Love it!




NOTD 2;

Efter att ha snokat runt lite på olika sminkbloggar har jag totalt fastnat för flake-lacken från Nfu Oh, men eftersom de är praktiskt taget omöjliga att få tag i tänkte jag att jag skulle hitta mig ett flake-lack att ha ovanpå andra och jag letade överallt känns det som, men när jag gick in på Make Up Store och skulle införskaffa ett nude-läppstift (som jag för övrigt älskar) hittade jag såklart ett underbart flake-lack. Det var exakt som jag tänkt mig, och jag började nästan (njaa..) grina av lycka när jag använde det första gången och såg de fantastiskt skimrande färgerna och effekterna. Lacket är som sagt från MUS och heter "Lava". Här har jag använt det ovanpå två lager svart lack från Depend. (Stjärnorna på ringfingret kommer förklaras i ett senare inlägg. Säger bara KONAD. Love it.) Det är svårt att återge färgerna med en kamera, men tro mig när jag säger att flakesen skimrar i alla regnbågens färger. Från ett håll ser det grönt ut, ett annat, lila, ett tredje rött, ett fjärde blått..ja, ni fattar poängen. Man kan använda det på ljust, mörkt eller mittimellanlack, eller bara ensamt, som det är. 

                                                                           
                                                  Med blixt..                                            Under lampa..



Mascaran jag vill hylla är.. TADA, The Colossal Volume Express Mascara från Maybelline. Något liknande har jag aldrig varit med om! På bilderna nedan har jag bara målat på två lager av denna wondermascara, jag har inte böjt fransarna eller använt primer eller någonting, det är bara två lager Colossal, inget annat. Och då vill jag påpeka att mina fransar "nakna" är rätt korta och raka. Ännu en love it-produkt!


        


Jag ska försöka uppdatera här lite oftare, men som sagt försvann tiden för mig förra veckan.

081110

Jag kommer tillbaks, jag lovar!
Förra veckan hade jag inte tid eller ork att blogga, blev förkyld på tisdagen, gick hem tidigt från jobbet på onsdagen, jobbade hela torsdag och var hemma på fredagen. Kröp ner under täcket i soffan med panodil, strepsils, näsdukar, film och en kattunge. Orken till att sätta igång datorn, lägga in bilder och sen blogga infann sig inte riktigt. Mår fortfarande lite halvdåligt, men inte så dåligt att jag inte kan jobba.

Jag ska försöka hinna med ett inlägg idag, och då blir det massa grejer! Jag har fyra EOTDs i arkivet, två NOTDs och en hyllning till en viss mascara..

Hang in there!

RSS 2.0