NOTD; Fransk manikyr

Jag har alltid tyckt om fransk manikyr, men det har inte blivit så många sådana den senaste tiden. Vet inte riktigt varför, men nu är det minsann dags, känner jag!

Här har jag använt;

- Mavala "White"
- Nageldekorationer
- OPI RapiDry TopCoat
- IsaDora "Transparent"








LOTD; MUS "Raspberry" & Rimmel "Shock Gloss"

Från 19/2.

Inte mycket att säga, MUS "Raspberry" och ovanpå det Rimmel "Shock Gloss", transparant. Glosset ska tydligen ge en illusion av att läpparna ser större ut med hjälp av någon slags 3D-effekt, men jag tycker inte att det fungerar. Dock är själva glosset fint, inte för kladdigt och det håller rätt länge för att vara ett gloss.
På bilden ser läppstiftet lite flammigt ut, men det är bara på fotot. I verkligheten är det jämnt och fint. :)


EOTD; Golden, golden

Från 19/2.

Ögon:
- Wet N' Wild, Brow Essentials
- UDPP
- MUC, eyedust, "Golden Olive"
- L'Oreal, ColorAppeal, "Golden Beige"
- H&M, Eyeliner by H&M, svart
- The Colossal





NOTD; Mavala "Black" med dekorationer

Jag avgudar Mavalas lack! Det är iofs ingen nyhet, men jag måste lovprisa det lite till. Flaskorna är små, men lacket är drygt, konsistensen är precis lagom, färgerna täckande på två lager (oftast), det kostar inte mycket.. och finishen! Denna underbara finish! Även utan överlack ser det ut som om det ligger ett lager glas ovanpå lacket! Underbart!

Här har jag använt Mavala "Black".
Dekorationerna är gjorda med NailStar NailArt och rhinestones.





Recension: Make Up Store Mud Mask

När jag för ett tag sen sminkades på Make Up Store fick jag även prova deras Mud Mask. Jag har lite pormaskar på näsan och sådär, som alla andra, och jag har provat peeling, såna där plåster man drar bort (aj.), olika ansiktsvatten osv osv. Men Mud Mask hade jag alltså inte provat.

Vad tyckte jag då?
Tuben;
Stor "vanlig" tub, inga krångligheter. Eftersom tuben är så stor, och man behöver så lite av produkten, kan jag tänka mig att den räcker väldigt länge. Att den dessutom är snygg skadar ju inte.

Innehållet;
När man klämmer ut Mud Mask ur tuben är den knallblå, konsistensen är precis lagom, inte rinnig eller för tjock. Den luktar inte supergott, men inte äckligt heller. Lite kemisk doft. Lätt att fördela på huden, dock får man inte gno runt hur mycket som helst, då täcker den inte helt. När masken sedan torkar blir den ljusblå, och man ser verkligen på näsan (där jag har använt den) hur smutsen har dragits ur porerna. Vid borttagning är det bäst att ha ljummet vatten och någon slags svamp eller tvättlapp, då den kan vara svår att få bort med endast vatten.

Resultat;
Jag tycker att den här masken fungerar alldeles utmärkt, smutsen försvinner ur porerna och näsan får en jämn, fin färg. Om man dock tittar sig vindögd på näsan nära nära spegeln ser man såklart att porerna inte är "tomma", och jag som perfektionist stör mig på det. Men hey, hur tömmer man porer utan att klämma dem? Någon som har en mirakelmetod?
En sak som störde mig lite var att de första gångerna jag använde den var jag i chocktillstånd för att den fungerade så bra. Efter det har jag fortfarande tyckt att den är toppen, men inte lika mycket som i början. Fast iofs, det kanske bara är nyförälskelsen som lagt sig. :)

Betyg;
9/10

     

(Det är ingen gigantisk pormask på sidan av mina näsa, det är ett hål efter en näspiercing. :P)

EOTD; Grönt & skimrigt

Från 17/2.

Ögon:
- Wet N' Wild, Brow Essentials
- Urban Decay, Primer Potion
- VLD, svarta paletten, en mintgrön och den ljusaste guldiga
- L'Oreal, ColorAppeal, "Golden Beige"
- IsaDora, Fine Liner Eye Stylo, "Carbon Black"
- IsaDora, Colormatic Eye Pen, "Black"
- The Colossal









Och så en liten FOTD på det hela!


EOTD; Viva La Diva, svart & guld

Från 14/2.

En otroligt snabbt ihopslängd make, då vi i lördags kväll plötsligt skulle ha spontanbesök av min bror med sambo. Dock blev besöket inställt, men det är roligt att se hur fin en paniksminkning kan bli! Ibland kan man stå och dutta, måla, sudda och hålla på i evigheter, men resultatet blir ändå katastrof, och ibland kan man, som här, slänga ihop något snabbt och bli riktigt nöjd!

Hy:
- MUS, Cover All Mix
-
Urban Decay, Primer Potion

Ögon:
- Wet N' Wild, Brow Essentials
- Viva La Divas svarta palett, den matta svarta och den guldigaste guldiga :)
- H&M, Dipliner by H&M
-
H&M, Eyeliner by H&M
- L'Oreal, ColorAppeal, "Golden Beige"
- The Colossal








Make Up-Test på Glamour.se

Hittade ett test på Glamours hemsida där man kunde ta reda på vilken make up-personlighet man har. Det är ett kort test med bara 8 frågor, men resultatet stämmer verkligen! I alla fall på mig. :)

Experimenterande Eva

Du älskar makeup så mycket att du skulle vara som mest oigenkännlig om du gick ut osminkad en dag. Det finns inte många produkter du inte har hört talas om eller testat, liksom färger. Du vet varför du passar i en färg och inte en annan och det enda du störs över är när huden inte hänger med i dina svängar. Ibland blir den flagig och utslagig och kräver en annan typ av bas än den du tänkt, men kom ihåg att hudproblem har man hudvård till - inte smink. Lägg inte hela shoppingbudgeten på ögonskuggor och läppstift. En bra grund är nyckeln till framgång. Men det visste du säkert redan, även om det är roligare att komma hem med fyra produkter än en riktigt bra foundation som ändå inte syns...


Alla ♥-s Dag

Alla hjärtans dag i lördags, och jag trodde inte att sambon skulle uppmärksamma det hela. (Dock gav jag honom dagen innan ett halsband som tidig present och han fick lite panik i blicken, så jag hade nog mina misstankar att han skulle smita in till stan tidigt på lördagsmorgonen och klura ihop något).
I alla fall så väckte han mig med frukost (njaa..) på sängen; pepsi, vaniljhjärtan, toscabakelser och varsin "bamse", en lakritsgodis som finns i påsen "Skipper Mix" och som vi alltid fajtas om (ej med på bild, åts upp innan sambon hade chansen att ta kort). Dessutom fanns där ett kuvert med ett presentkort på Make Up Store! Min älskling känner minsann mig utan och innan; läsk, bakelser, lakrits och smink! :)
(Ursäkta dubbelhakan och morgonfrisyren, men jag var faktiskt nyvaken! :P)





Katterna ville självklart vara med och mysa.. Eller dök de enbart upp för bakelserna? :)

EOTD; MUC "Black", "Woman" & "Lucky Silver"

Från 13/2.

Hy:
- L'Oreal, True Match Minerals, "Golden Ivory"
- Urban Decay, Primer Potion
- MUS Rouge, "Fresh"
- MUS, Cover All Mix

Ögon:
- Wet N' Wild, Brow Essentials
- MUC, eyedust, "Black", "Woman" och "Lucky Silver"
- H&M, lösfransar medium
- IsaDora, Fine Liner Eye Stylo, "Carbon Black"
- IsaDora, Colormatic Eye Pen, "Black"
- The Colossal

  

NOTD; OPI "Fireflies" & MUS "Sophie"

Såhär såg mina naglar ut i fredags, men eftersom jag inte blev riktigt nöjd lackade jag om redan på lördagen. Har haft en riktigt bad nail-vecka, inga lack har velat samarbeta med mig och allt har blivit fultfultfult. Så nu pryder IsaDoras "Icy Peony" mina naglar igen, det kan jag verkligen inte misslyckas med.

I alla fall, här har jag lackat med två lager "Fireflies" och två lager "Sophie", ett underbart gulgrönt flakelack från Make Up Store. Ett lager OPI RapiDry TopCoat ovanpå också.
Blev som sagt inte nöjd, och detta försvann i ett nafs. Naglarna får prydas av "Icy Peony" tills mina lack och jag kommer överens igen.

    

NOTD; China Glaze; "Emotion"

Som sagt, lacken från China Glazes kollektion Romantique är svårlackade, men färgerna är ursnygga!
Penseldragen syns lite grann, men inte på lite avstånd. :P

China Glaze "Emotion"
Nailstar Nail Art, vitskimrande & glitter




NOTD; China Glaze "Devotion"

Oooh, så svåra de är att lacka med, nagellacken ur China Glazes kollektion Romantique! Metallfinishen gör det praktiskt taget omöjligt att få jämnt, penseldragen syns hur noggrann man än är. Men jag tyckte att jag gjorde ett någorlunda bra jobb!

China Glaze "Devotion"
OPI RapiDry TopCoat
Rhinestones
Nailstar Nail Art, metallicgrön och grönt/guldigt glitter




NOTD; Mavala "Tobago"

Ibland resulterar impulsköp i total happiness, ibland inte. Tobago är något av ett mellanting. Färgen i flaskan är fin, en djup röd nyans med ett vackert skimmer. Men på naglarna blir färgen lite mer orange- och guldaktig. Det krävdes hela fyra lager för att få färgen som den är på bilderna, och då var jag ändå inte helt nöjd. Bilderna gör i och för sig färgen lite orättvisa, det är lite mörkare i verkligheten.
Som vanligt med Mavala, lättlackat, snabb torktid, lägger sig tokjämnt över nageln.
Och kolla finishen på sista bilden! Som ett lager glas över lacket! Och jag har inte ens använt överlack här!

Mavala "Tobago"

      



 


LOTD (x 2); Maybelline & MUS

Snabbt inlägg med två LOTD's;

Maybelline Satin Collection, "Velvety Wine";
Mjukt och skönt läppstift med lagom mycket färg, lägger sig jämnt och fint och med två lager med lite puder emellan sitter det lääänge. (Suddig bild, sorry)



MUS "Raspberry", MUS "Dust" & Too Faced Lip Injection;
Här experimenterade jag lite med MUS-stiften, lade först Dust och sedan duttade jag på Raspberry. Jättefint, men jag tyckte det saknades något, så jag slängde på lite Lip Injection och voila; Success! Sticker och svider gör det på läpparna, men fylligare blir dem!
(Nice mustasch! :P)


Nu ska jag och min älskade pojkvän/sambo/fästman skåla i Asti, äta god mat och dricka rödvin.

NOTD; IsaDora "Icy Peony"

Jag skrev i ett tidigare inlägg att jag mest äger mörka lack, men som sagt skulle det bli ändring på det. När jag stod och pillade på IsaDoras nagellack fastnade jag egentligen inte alls för Icy Peony, men det var någonting som ändå gjorde att det fick följa med mig hem. Och glad är jag för det! Icy Peony är tokfint! Det är lite nudeaktigt, men med rosa ton och vackert skimmer. Väldigt lättlackat, kort torktid och sååå fint!




EOTD; Passion-erad Make Up

Åh, vad ordvitsig jag är såhär strax efter åtta på morgonen. Har nämligen i denna makeup använt MakeUpCosmetics eyedust "Passion". Så rolig är jag när jag är trött. :P

Fick som sagt mina eyedust från MakeUpCosmetics igår, och först ut att provas blev "Passion" och "Brown Smoke". Hade nämligen på mig en svartrödrandig tröja, och ville matcha lite. :)

Hy:
- L'Oreal, True Match Minerals, "Golden Ivory"
- Urban Decay, Primer Potion
- MUS Rouge, "Fresh"
- MUS, Cover All Mix

Ögon:
- H&M Divideds svarta ögonskugga
- MUC, eyedust, "Passion" och "Brown Smoke"
- H&Ms svarta kajal
- IsaDora, Fine Liner Eye Stylo, "Carbon Black"
- IsaDora, Colormatic Eye Pen, "Black"
- The Colossal






Har som vanligt svårt att fånga färgerna på bild. Passion är mycket rödare, inte så orangemesig som den verkar.

Det var även premiär för Colormatic Eye Pen under denna sminkningen och jag använde den på vattenlinjen. Har svårt att få kajalen att ligga kvar där, men eftersom Colormatic var vattenfast tänkte jag att den kanske kunde funka bättre. Det gjorde den också, men jävlariminlillalåda vad svår den var att få bort! Får antagligen komplettera min remover med någon annan, lite bättre. Använder ju vanligtvis aldrig vattenfasta produkter.

I ♥ MUC

Fick mina eyedust från MakeUpCosmetics idag, and I'm loving it!
Beställde 2 fullsize och fick då 25 (!) prover, allt för ynka 198:-. Proverna räcker länge, så vill man prova på dessa fantastiska eyedusts, gå in på MakeUpCosmetics hemsida och klicka hem ett gäng!



Prover:

Översta raden, från vänster;
Brown Smoke, Black Shimmer, Passion, Black, Blackstar Blue, Like

Andra raden från, vänster;
Pearly Blue, Blackstar Red, Wind, Amazing, Drama, Sea

Tredje raden från, vänster;
Chocolate, Wings, Lucky Silver, Destiny, Apricot, Space

Fjärde raden, från vänster;
Fantastic, Time, Woman, Shiver, Apple, Sparkle

Längst ned;
Diamond Green

Fullsize:

Blackstar Green, Raspberry

Okej, man ser inte färgerna riktigt, men jag kommer ju använda dem, och då får ni se ordentligt hur de ser ut! :)

EOTD; Läskande gult/guld/grönt

Från 30/1.

Som ni sett tidigare i min blogg sminkar jag mig ofta i mörka färger. Eftersom jag de flesta dagar tycker att mina ögon är enorma och vill förminska dem lite blir det ofta en sotad sminkning, men efter min lektion på Make Up Store kände jag att det borde bli lite ändring i det! (Dock kunde jag inte vara utan min svarta eyeliner.. :P)
Kanske inte världens finaste make, men färgerna är helt underbara, de ser så läskande ut. Fick nästan lust att slicka på ögonlocken för att se om det smakade isglass. ;P

Hy:
- L'Oreal, True Match Minerals, "Golden Ivory"
- Urban Decay, Primer Potion

- MUS Rouge, "Fresh"

Ögon:

- Wet N' Wild, Brow Essentials
- Glitz N' Glam Eyedust, "nr 4"
- MUS Microshadow, "Goal"
- MUC, "Shimmer"
- IsaDora, Fine Liner Eye Stylo, "Carbon Black"
- Maybelline, The Colossal




NOTD; IsaDora, Sugar Rose

Från 30/1.

När jag för några månader sen inspekterade min nagellackssamling såg jag att jag mest har mörka lack. Jag älskar svarta/väldigt mörka lack med skiftningar i olika färger, som t.ex. Wagon Trail och Gussied Up Green. Jag har alltid haft svårt för "Barbie-rosa" lack, men kände att jag skulle ge det en chans till. Så jag hittade Sugar Rose från IsaDoras kollektion Tropical Punch som kom ut i somras. Och..det är faktiskt helt okej. Knallrosa/korallfärgat lack med skimmer i allt från lila till guld till orange.
Just nu är det kanske ingen hit, med vinterbleka händer, men i sommar kommer jag nog att använda det friskt! :)
Lättmålat med med den "nya" breda borsten, lägger sig jämnt och fint över nageln, helt okej torktid.

Första bilden är med blixt, andra utan.




EOTD; Sminkad på Make Up Store

Jag har varit borta ett tag, har inte haft motivation eller lust till att blogga. Livet går inte riktigt som jag vill just nu, men så är det, man kan inte alltid vara på topp! :)

Blev sminkad på Make Up Store den 27/1, och blev till skillnad från förra gången riktigt nöjd. Eftersom jag har problem med att sminka mig i orange färger (ser alltid så sjuk ut) bad jag henne att använda just de färgerna, och jag blev toknöjd.

Hy:

- Liquid Foundation, Cream
-
Cover All Mix
- Reflex Cover Medium
- Compact Powder, Milky
- Wonder Blush, Sphinx


Ögon:

- Tribrow Color
- Microshadow, Meteor, Ruby
-
Eyedust, 24 Carat
- Eyepencil, Dusty Smoke
- Glitter eyeliner, Royal Gold
- Maxlashes, Black

Allt var såklart från Make Up Store.




Man fick även välja smink för 500:- + att jag hade ett gåvokort, så jag kom hem med;
- Microshadow, Goal, Doris och Honeypie
- Eyedust, Nightmare och Carat
-
Eyeshadow Brush, nr 105


RSS 2.0